Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

5 απλές συμβουλές που θα βελτιώσουν τη διατροφή αλλά και την εμφάνισή σας!

Δεν υπάρχει μέρα που να μην πέσει μπροστά στα μάτια μας μια νέα διατροφή για γρήγορη απώλεια κιλών, κάποια ακριβοθώρητη δίαιτα του Hollywood ή τα μικρά tips που θα μας κάνουν να χωρέσουμε στο παλιό μας τζιν! Όσα όμως διαβάζουμε δεν σημαίνει πως μας εγγυώνται ένα ασφαλές αποτέλεσμα ενώ συχνά μας αποσυντονίζουν και μας αγχώνουν.

Φόρμα Εγγραφής
Anastasopoulos

Aν λοιπόν βρίσκεστε και εσείς στην προσπάθεια να βελτιώσετε το βάρος σας με τρόπο υγιεινό, αναβαθμίζοντας τη διατροφή σας, οι παρακάτω ρεαλιστικές συστάσεις των διατροφολόγων μάλλον θα σας φανούν χρήσιμες.

Πριν το τελευταίο γεύμα της ημέρας, ελέγξτε τι έχετε φάει όλη την ημέρα

Κάθε μέρα πριν το δείπνο, τσεκάρετε τι έχετε καταναλώσει μέχρι τότε αλλά και πόσο δραστήριοι ήσασταν μέσα στην ημέρα. Ίσως σας κάνει να αναθεωρήσετε για τη βραδινή σας επιλογή και να αρκεστείτε σε ένα σπαρτιάτικο βραδινό, χωρίς λιπαρά και θερμίδες. Σημασία μεγάλη έχει και η άσκηση, αν δηλ. πριν το βραδινό έχετε ασκηθεί ή απλά περάσατε άλλη μια μέρα χωρίς καμία σωματική δραστηριότητα.

Μην τρώτε μπροστά στην τηλεόραση

Δεν είναι μυστικό πως η κατανάλωση των γευμάτων μπροστά στην τηλεόραση μπορεί να οδηγήσει υπερφαγία-υπεκατανάλωση τροφής. Απολαύστε το γεύμα σας μακριά από την οθόνη της τηλεόρασης, του υπολογιστή ή του κινητού σας και θα νιώσετε χορτάτoι, γεγονός που θα σας αποτρέψει από βραδινά τσιμπολογήματα.

Οι υδατάνθρακες δεν είναι εχθρός

Μην δαιμονοποιείτε τους υδατάνθρακες αλλά γνωρίστε τους καλύτερα. Οι διαιτολόγοι τονίζουν όμως ότι δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες «κακοί» και μάλιστα κάποιοι είναι απαραίτητοι, όπως εκείνοι που προέρχονται από ολικής άλεσης προϊόντα, οι οποίοι παρέχουν στο σώμα ενέργεια και πολύτιμα συστατικά.

Προσοχή στις μερίδες

Δεν έχει σημασία μόνο τι τρώτε αλλά και πόσο τρώτε! Απολαύστε το αγαπημένο φαγητό σας με μέτρο, είτε τρώτε έξω είτε στο σπίτι με φίλους.

Δώστε προσοχή στα σνακς

Τα σνακς είναι απαραίτητα για να μας δίνουν ενέργεια και να κινητοποιούν το μεταβολισμό μας αρκεί να είναι υγιεινά. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα snacks αποτελούν το 25% της συνολικής πρόσληψης των θερμίδων, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και καταφεύγουμε σε υγιεινές επιλογές (π.χ ανάλατοι ξηροί καρποί, στικς λαχανικών κ.α)

Bookmark and Share

userBanner201801

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts