Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Τα 3+1 απλά και ουσιαστικά βήματα για να πετύχει η δίαιτα

Φυσικά και θαύματα δεν γίνονται και ναι, πρέπει να αποδεχτούμε πως άλλοι είναι πιο προικισμένοι μεταβολικά και άλλοι όχι και τόσο. Όταν όμως μπούμε σε διαδικασία απώλεια μερικών κιλών ή ακόμη και ισορρόπησης της διατροφής μας, τα κλειδιά είναι απλά και δεν πρέπει να τα παροπλίζουμε σε κάθε μας γεύμα.

Φόρμα Εγγραφής
Anastasopoulos

Πολύ βασικό στο να πετύχεις λοιπόν τον στόχο σου είναι να τρως με ηρεμία και έχοντας ενεργοποιημένες όλες τις αισθήσεις σου. Ο χρόνος είναι από τα πιο πολύτιμα και περιορισμένα αγαθά, ας μην κρυβόμαστε, αλλά μικρές αλλαγές είναι αυτές που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, αυξάνοντας και τον μεταβολισμό μας.

Γιατί είναι σημαντικό όμως να τρως με ηρεμία; Επειδή αυτό θα σε βοηθήσει να τρως λιγότερο, να απολαμβάνεις περισσότερο το φαγητό σου, να περιορίσεις το πρήξιμο, αλλά και να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου.

1. Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι τρως λαίμαργα ή ότι υποκύπτεις σε λιγούρες, προσπάθησε να χαλαρώσεις και να σκεφτείς λογικά. Κατά τη διάρκεια του φαγητού σου προσπάθησε να αφήνεις κάτω το πιρούνι όσο πιο συχνά μπορείς. Το ιδανικό είναι να τρως με κάποιον συνάδερφο στη δουλειά ή με κάποιον δικό σου στο σπίτι, ώστε να συζητάτε και να κρατάει λίγο παραπάνω το γεύμα.

2. Τρώγε μικρότερες μπουκιές και προσπάθησε να μασάς την τροφή όσο περισσότερο γίνεται. Ένα πολύ καλό τρικ είναι να κόβεις το φαγητό σου εξαρχής σε μικρότερα κομμάτια.

3. Προσπάθησε να μειώσεις τους αντιπερισπασμούς. Όσο και να σε βολεύει το multitasking, κατά τη διάρκεια του γεύματος, σου κλέβει κάτι από την γεύση, τα αρώματα και τις μυρωδιές που μπορεί να σε χορτάσουν. Επίσης, ποτέ μα ποτέ δεν είναι καλό να τρως μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση. Ο κορεσμός δεν θα σε επισκεφθεί εύκολα.

4. Μην αφήνεις τον εαυτο σου νηστικό ποτέ για περισσότερες από 3 ώρες. Τα επίπεδα της πείνας θα αυξηθούν τόσο που θα θολώσουν το νου σου και θα φας περισσότερο, λαίμαργα και όχι απαραίτητα υγιεινά.

To διαβάσαμε στο newwoman

Bookmark and Share

userBanner201801

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts