Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως οι μνήμες των ασθενών με Αλτσχάιμερ δεν σβήνονται

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επιστήμονες ότι είναι πιθανό να αναπτυχθούν νέα φάρμακα τα οποία θα επιτρέπουν στους ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ να ανακτήσουν τις μνήμες που μέχρι πρότινος θεωρούσαν χαμένες.

Φόρμα Εγγραφής
Anastasopoulos

Η απώλεια μνήμης στους ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, την πιο κοινή μορφή άνοιας, προκαλείται από την συσσώρευση τοξικής πλάκας στους νευρώνες του εγκεφάλου, η οποία εν τέλει τα καταστρέφει. Θεωρείται ότι αυτή η ουσία, που δημιουργείται από μια πρωτεϊνη, που λέγεται αμυλοειδής βήτα, διαγράφει εντελώς τις μνήμες.

Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν τώρα ότι είναι πιθανό να ανακτήσουμε μερικές από αυτές τις μνήμες καθώς δεν έχουν σβηστεί εξ ολοκλήρου, αλλά είναι πιο δύσκολα προσβάσιμες.

Έρευνα του πανεπιστημίου Κολούμπια που έγινε σε ποντίκια με παρόμοια πάθηση έδειξε ότι, όταν διεγέρθηκαν τα σωστά νεύρα, τα ποντίκια μπόρεσαν να ανακαλέσουν τη μυρωδιά του λεμονιού που είχαν «ξεχάσει».

«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η μνήμη υπάρχει αλλά ότι είναι δύσκολο να ανακτηθεί ανέφερε η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Hippocampus.

Bookmark and Share

userBanner201801

userBanner

userBanner

X
Οι ειδικοί απαντούν! Στείλε τη δική σου ερώτηση.

Experts